fbpx

Vad ligger bakom din stress? Copy

Vad ligger bakom din stress? Bli medveten om dina tankar och reaktioner
Vad ligger bakom din stress?

För att ta reda på vad som ligger bakom din stress, måste du först bli medveten om dina känslor och reaktioner.

Det är först när du är medveten om vad som får dig att bli stressad, som du också har en möjlighet att förändra det.

Lär dig att upptäcka och känna igen dina mönster, de är antagligen annorlunda än du tror. Ett gammalt mönster är en reaktion som du upprepar utan att egentligen vara medveten om det. Du kanske reagerar på samma sätt som du brukar i vissa situationer, utan att ifrågasätta det.

Det är kanske varje gång du möter en viss person, eller är det i en viss situation? Det kanske är en viss plats som alltid får din puls att öka, eller beror det på sällskapet du är i?

När du gör det tydligt för dig själv, vad det är som triggar dig, då kan du förbereda dig på ett annat sätt. Du kan stoppa din reaktion innan den kommer, och du kan välja att reagera på ett annat sätt.

Stressens Ursprung

Rose-Marie Rosdahl skriver om vad som kan ligga bakom din stress.
Rose-Marie Rosdahl skriver om stress.

Du känner säkerligen till att stressfunktionen som vi har nedärvt i kroppen, ursprungligen var till för att vi skulle överleva angrepp från olika sorters faror som fanns vid tidernas begynnelse, som t.ex. den sabeltandade tigern.   

Evolutionen har gått framåt, mänsklighetens medvetande har utvecklats. Trots detta så reagerar vi fortfarande på samma sätt inför stress. Även om vi inte har samma sorts livshotande faror. Den sabeltandade tigern har bytts ut mot en chef eller en livssituation som vi upplever som hotfull.

Ladda ner och läs hela artikeln här