fbpx

Förstå din Livsuppgift och ta stegen dit.

Att förstå din livsuppgift, varför är det viktigt? Vi har alla en speciell uppgift, en speciell anledning till att vi är här på Jorden just nu. Det är något vi ska lära oss eller något vi ska bidra med.

Förstå din livsuppgift

När du vet Din livsuppgift, då blir ditt liv enklare eftersom du då får en riktning. Du vet vart du är på väg och varför du vill dit.

Din livsuppgift är ofta det som får det att “kittla” lite inombords. Som känns så där stort och viktigt att du kanske inte ens vågar tänka det.

Vad kan det vara?

Vi gör många val innan vi föds. Det låter kanske märkligt för några, men förkasta inte tanken innan du funderat på den. Din livsuppgift är en uppgift du har valt innan du föddes. En uppgift som du antingen är väldigt bra på eller en uppgift som du behöver lära dig mer av.

Det kan vara att hjälpa andra, att förstå kärlek, att öka kärleken till dig själv, att öka kärleken till andra. Eller så kanske det innebär att du ska dela med dig till andra av din kunskap, eller kanske att ta hand om din familj på ett djupare plan.

Värdera inte

Du kan inte värdera och jämföra din livsuppgift med andras. Alla är lika viktiga ur ett högre perspektiv, även om vi ibland har svårt att se det eller att förstå det.

Det finns flera saker vi väljer vid samma tillfälle. Vi väljer vår livsuppgift men också våra livsläxor. Vi ger oss själva så bra förutsättningar som möjligt för att kunna nå dessa mål vi har satt upp. Det innebär att vi väljer våra föräldrar, våra syskon, våra relationer och våra barn.

Vi ger oss också “bra hjälpmedel” på vägen. Hjälpmedel som är till för att föra oss dit vi har tänkt att komma.

Hjälpmedel eller problem

När vi väljer “ett hjälpmedel” från det högre perspektivet som vi ju gör när vi väljer innan vi föds, då väljer vi ofta den typen av “hjälpmedel” som vi sen här på Jorden kallar för “en massa problem” istället.

Du vet säkert lika bra som alla andra, att vi lär oss av våra misstag. Och det är så klart därför vi ser till att ge oss dessa “hjälpmedel”, för att vi ska nå dit vi vill.

När du vet vart du vill nå, då blir också alla val du gör i ditt liv enklare. Du slipper kanske använda några av de “hjälpmedel” du har lagt längs din väg.

När du väljer för att på olika sätt komma närmare din uppgift, är det lättare att välja med hjärtat. Det är i ditt hjärta som du vet vilken väg du ska gå för att komma fram till din livsuppgift.

Gör övningen nedan och finn din livsuppgift – det är en kunskap som du sen bär med dig för resten av ditt liv.

Lycka till!
// Susanne Jönsson


Läs gärna Sanna Anderssons artikel i Må Bra-skolan – Om din Livsuppgift